11 stycznia 2014

Surówka z roszponki II.

Surówki zazwyczaj przyrządzam z tego, co znajdę w lodówce. Jako, że po sylwestrze został mi słoiczek pesto z bazylii, stwierdziłam, że będzie to dobra podstawa do sosu, który fajnie skomponuje się z roszponką- nie myliłam się :)



Składniki*:
  • roszponka
  • pomidorki koktajlowe
  • świeży ogórek
  • kukurydza konserwowa
  • cebula
  • pesto z bazylii
  • oliwa z oliwek
  • ewentualnie czosnek
*ilość wedle uznania :)

Wykonanie:
Warzywa umyć, roszponkę odsączyć z wody. Pomidorki pokroić w półksiężyce, ogórka i cebulę w kostkę, dodać kukurydzę. Łyżeczkę pesto wymieszać z oliwą z oliwek- tak, żeby powstał sos o zadowalającej nas gęstości. Można dodać do sosu przeciśnięty czosnek. Polać zaraz przed podaniem.



Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za wszystkie uwagi :)