16 lipca 2013

Sałatka misz-masz z jajkiem i rzodkiewką.

W mojej kuchni sałatki są zazwyczaj efektem pomieszania tego, co jest w lodówce :) I tak ostatnio zrobiłam lekką i  świeżą sałatkę, która jest prosta, szybka i smaczna.



Składniki:
  • 4 jaja ugotowane na twardo
  • 2 pęczki rzodkiewek
  • 2 nieduże ogórki
  • 1-2 papryki białe
  • puszka kukurydzy konserwowej
  • pęczek cebuli dymki, bądź innej cebulki z szczypiorkiem
  • majonez i jogurt naturalny
  • sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
 Bardzo prosta sprawa, wszystkie warzywa, jajka kroimy w drobną kostkę. Dosypujemy odsączoną kukurydzę, doprawiamy solą i pieprzem, a na koniec dodajemy jogurt i majonez, w takiej ilości jaka nas zadowoli (jeśli chcemy ostrzejszy smak- dodajemy majonez, jeśli łagodniejszy i lżejszy, to majonez możemy w ogóle pominąć).



Smacznego!  :)

3 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. Też tak uważam, improwizacja w kuchni najlepsza! :)

      Usuń
    2. I ja popieram, improwizacja najlepsza ! :) - mythoughts1509

      Usuń

Dziękuję za wszystkie uwagi :)