Składniki na marynatę:
- 1/3 szklanki oleju
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżka curry
- 2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
- po 1 łyżeczce słodkiej i ostrej papryki
- 2-3 łyżki soku spod ananasów w puszce
- 2 ząbki czosnku
Składniki marynaty mieszamy ze sobą, dodajemy kurczaka pokrojonego w kostkę (marynaty wystarczy na dwa podwójne filety). Marynujemy przynajmniej 2-3h, a najlepiej zostawiamy na noc w lodówce.
Szaszłyki grillujemy owinięte w folię aluminiową, polane odrobiną oliwy z oliwek, aż warzywa zmiękną, a białko mięsa się zetnie- ok 15-20minut.
Taki szaszłyk, to miła odmiana od tłustej kiełbaski czy karkówki z grilla. Smacznego ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za wszystkie uwagi :)