Są banalnie proste, robi się je bardzo szybko, są bardzo zdrowe i sycące.
Doskonałe na przekąskę, drugie śniadanie, podwieczorek.
Składniki:
1,5 szklanki płatków owsianych górskich
2 dojrzałe banany
0,25 szklanki wiórek kokosowych
0,25 szklanki rodzynek bądź innych bakalii
Wykonanie:
Banany rozgniatamy np. widelcem, dodajemy płatki owsiane oraz wedle upodobań bakalie. Ja dodałam tak jak w składnikach, kokosu i rodzynek. Składniki bardzo dokładnie mieszamy i dajemy im 10 minut spokoju. Po tym czasie formujemy kuleczki, mocno ściskając, żeby były zwarte. Pieczemy przez ok 15 minut w temperaturze 170 stopni.
Składniki:
1,5 szklanki płatków owsianych górskich
2 dojrzałe banany
0,25 szklanki wiórek kokosowych
0,25 szklanki rodzynek bądź innych bakalii
Wykonanie:
Banany rozgniatamy np. widelcem, dodajemy płatki owsiane oraz wedle upodobań bakalie. Ja dodałam tak jak w składnikach, kokosu i rodzynek. Składniki bardzo dokładnie mieszamy i dajemy im 10 minut spokoju. Po tym czasie formujemy kuleczki, mocno ściskając, żeby były zwarte. Pieczemy przez ok 15 minut w temperaturze 170 stopni.
Mój piekarnik nierówno piecze i niektóre rodzynki się poprzypalały, ale po zdjęciu ich ciasteczka prezentują się tak:
Polecam, bo są naprawdę banalnie proste i baardzo smaczne :)
bardzo smacznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńOj nie tylko wyglądają ;-)
Usuń