Składniki:
- 8 jajek
- 2 duże lub 3 mniejsze ogórki konserwowe
- 1 pęczek rzodkiewek
- 0,5 pęczka szczypiorku
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka musztardy (ja wybrałam Dijon)
- sól, pieprz, ewentualnie sok z cytryny
Jajka ugotować na twardo. Po obraniu pokroić w dość grubą kostkę. Rzodkiewkę pokroić w połówki talarków, a ogórek w drobną kosteczkę. Składniki wymieszać ze sobą, dodać posiekany drobno szczypiorek, a do tego majonez, jogurt i musztardę. Doprawić solą i pieprzem, jeśli ktoś lubi również sokiem z cytryny- ja z tego zrezygnowałam.
Sałatka gotowa, szybka i smaczna, super na kolację :)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za wszystkie uwagi :)